Νατάσα Τσουκαλά

Η Νατάσα έχει μεγάλη αγάπη για το Pilates και από το 2016 που ίδρυσε το Posture Pilates, μεταδίδει την αγάπη και τις γνώσεις της με μεγάλη όρεξη και σεβασμό για την ατομικότητα και ιδιαιτερότητα του κάθε μαθητή της, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνει απ’ αυτούς πολλά, καθώς πιστεύει ότι ένας δάσκαλος πρέπει να είναι μαθητής κι ο ίδιος.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την παιδική της ηλικία έδειξε την αγάπη της για καθετί είχε σχέση με την κίνηση. Στην ηλικία των εννέα ξεκίνησε το πάθος της, τον στίβο, κάνοντας ταχύτητες κι άλμα εις μήκος και στην πορεία κατέληξε με το άλμα εις μήκος. Ήταν αθλήτρια του στίβου μέχρι και τα 24 της χρόνια.

Το 2004 ήταν η χρονιά που δοκίμασε πρώτη φορά Pilates κι από τότε δεν έχει σταματήσει να ασκείται και συνεχώς ν’ ανακαλύπτει πόσο ευεργετική για το σώμα, και όχι μόνο, είναι η μέθοδος αυτή. To 2011 παρακολούθησε το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κι από το 2012 διδάσκει καθημερινά.

Το 2014 παρακολούθησε το 5th Athens Symposium Pilates και εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το BASI Pilates. Στην συνέχεια, το 2018, ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα BASI Comprehensive της BASI Pilates. Δασκάλες της, η Μαρία Σύλλα, Γεωργία Κίσσα και Μάρω Στογιαννίδου. Πλέον διδάσκει στην σχολή της το BASI Block System, το οποίο πιστεύει πως είναι το πιο ολοκληρωμένο σύστημα Pilates που θα μπορούσε να διδάξει.

Εχει παρακολουθησει πολλά σεμινάρια που ειδικεύονται σε μυοσκελετικες παθήσεις για το Pilates. Επίσης, το 2016 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πρώτες βοήθειες για πολίτες» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η αγάπη της για αυτό που κάνει εξακολουθεί να την οδηγεί στην συνεχή εξερεύνηση μέσω σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και μέσω της καθημερινής πρακτικής εξάσκησης, την οποία θεωρεί αναντικατάστατο οδηγό.